vrijdag 6 maart 2015

Kitchen

Zo nu en dan zal ik iets over ons "fritidshus" in Zweden schrijven. Een soort dagboekje met de vorderingen aan het huis. Een huisje uit 1937 vlak bij een klein dorpje. Rustig gelegen langs een grindweg. Een houten huis in de typische rode kleur. We hebben een aantal jaren gezocht en uiteindelijk dit gevonden. Waren we zo kritisch dan? Dat viel op zich wel mee. Maar ons budget was beperkt en dan kan het wat langer duren. We wilden geen project, wel wat klus en opknap werk maar vooral ook vakantiehuis. En het liefst een wat ouder huis. De wat langere zoektocht heeft wel tot gevolg gehad dat we een duidelijk beeld kregen waar we een huis wilden, in de mooie streek Ångermanland. Deze streek ligt in de provincie Västernorrland. Een kleine 2000 kilometer van Nederland. Klinkt verder dan het is, 1200 kilometer naar Zuid Frankrijk of Italië rijden is aanzienlijk vermoeiender.
Onder het label Ångermanland zal ik de komende tijd ook wat posten, het is een geweldig gebied dat zich uitstrekt van de kust aan de Botnische golf tot aan de fjäll van Lappland maar bij Nederlanders vrij onbekend. 
We hebben het huisje nog maar net, afgelopen najaar kochten we het. Klussen is er nog niet echt van gekomen, we hebben wat opgeruimd en een aannemer heeft net voor de winter het dak vernieuwd. We zijn bezig met de planning, de klussen en klusjes voor de komende zomer. Wij vonden de keuken er in ieder geval al gezellig uitzien.5 opmerkingen:

 1. Leuk Jan, om nu ook iets van de binnenkant te zien. Ziet er zeker gezellig uit enne... het blauwe kastje wil ik wel :-))). Veel geluk nogmaals met jullie vakantiehuis!
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal geweldig. Ziet er inderdaad gezellig uit. En natuurlijk mag de klepbank niet ontbreken :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Keuken ziet er mooi uit. Typisch Zweeds met die klapbank en die mooie blauwe tafel en stoelen. Ik wens je erg veel succes met het klussen. Wij hebben zelf 6 jaar geleden een fritidshus in Småland gekocht waar veel aan moest gebeuren. Ons huis is in 1895 gebouwd en was de afgelopen 20 jaar niet onderhouden. Met name de eerste twee jaar bijna elke vakantie aan het klussen geweest. Ondanks het vele werk dat we moesten verzetten heb ik er elke dag van genoten en kunnen we nu elke vakantie genieten van ons eigen Zweedse huis in Småland.

  Ik wens jou ook veel succes toe met het klussen en met het genieten van je Zweedse huis.

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Jullie huis is in ieder geval bijzonder mooi als ik het bekijk op twitter.
   Jan

   Verwijderen