vrijdag 20 februari 2015

Ellen Sundberg

Zo nu en dan wil ik graag wat muziek delen op mijn blog. Niet te vaak want het gaat vooral om foto's maar dit wil ik jullie niet onthouden. Ellen Sundberg, gevonden via rootsy.nu waar veel Americana uit Scandinavië voorbij komt. De moeite waard om te volgen alhoewel ik merk dat het toch maar een klein publiek is wat dat kan waarderen. Toch heb ik bij Ellen het gevoel dat zijn wel eens veel bekender zou kunnen worden. Kijk naar First Aid Kid dat momenteel heel populair is. Ellen Sundberg is 21 en komt uit Jämtland uit het plaatsje Bjärme. Ze maakt echt mooie muziek. Luister ook eens naar haar cover van Leonard Cohen's, Suzanne. Haar debuutalbum heet Black Raven en een nieuw album komt er aan. 

Om toch in de fotografie te blijven heb ik onderstaande clip van haar geselecteerd. Prachtige beelden en geweldig mooie interieurs die ik zo zou willen fotograferen. Ook heel herkenbaar als je veel in Zweden bent geweest en huisjes van binnen hebt bekeken. En dan die in gedachten verzonken man, alleen het redden van het vlammetje op de lucifer al.... 
Meer info over Ellen op:
http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2013/OKT1/CD33.html
en
http://ellensundberg.com/


2 opmerkingen:

  1. Ik kan me je enthousiasme goed voorstellen. Heel goed! Houd ik ook van.
    De verlaten boerderij hier verderop had boven ook exact zo'n gebladderd plafond, veel gelijkenissen. Inderdaad herkenbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat meer nummers geluisterd en Black Raven is geweldig. Nog bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen