donderdag 10 januari 2013

Nils Frahm


Nadat ik kort geleden de IJslandse pianist/ componist Ólafur Arnalds ontdekte, zie mijn post van vorige week, kwam ik gisteren nog een pianist tegen die wel eens samen met hem heeft opgetreden . Het is de Duitser Nils Frahm. Mijn muzieksmaak is dus weer aangevuld met piano, en dan eenvoudige subtiele maar volgens mij (ik heb er helemaal geen verstand van...) ook nieuwe of vernieuwende muziek. Het is echt heel bijzonder, luister maar eens naar dit:

http://www.youtube.com/watch?v=yD9-rvlC6GM

Recent brak hij zijn duim. Vrij desastreus voor een pianist lijkt mij. Vervolgens nam hij, met 9 vingers dus, het album Screws op. 9 korte nummers, totaal 27 minuten maar heel bijzonder. Hij zette dit gratis te downloaden op internet.
De nummers zijn You, Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si, Me...  Je kunt het hier beluisteren en downloaden. Geweldig mooi... Je hoort zelfs de geluiden van de pedalen en het ruisen tijdens stilten.

http://screws.nilsfrahm.com/
4 opmerkingen:

  1. Inmiddels gedownload, eerdaags eens op het gemak beluisteren. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inmiddels 10 dagen later Jan en echt genoten van deze muziek! Nog steeds natuurlijk. Ik houd me aanbevolen voor meer tips :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen