zondag 13 januari 2013

Livet på landet

Een nieuw label voor sommige van mijn blogberichten "Livet på Landet". En nee, niet in Zweden maar in Nederland op de Veluwe. Maar het klinkt wel mooi. 
Als je al 20 jaar in een afgelegen oud huisje leeft zie je niet altijd meer de bijzonderheden. Maar als je dan weer eens om je heen kijkt dan blijkt het wel bijzonder. Neem nou onze verwarming, 1 houtkachel en 1 houtfornuis. Hout stoken, ja dat doen er wel meer, maar hout stoken omdat je geen gasaansluiting en andere verwarming hebt, ja dat is toch wel bijzonder in Nederland. 
Dan is hout zagen en kloven opeens niet meer een gewone leuke zaterdag met z'n allen het "seasons" gevoel uit de glossy country magazines krijgen, ook niets mis mee trouwens, nee dan is het gewoon voorzien in een van je levensbehoeften. En eigenlijk is dat gewoon heel erg leuk, ook al is het dan na 20 jaar wel een jaarlijks terugkerende routine om weer 20 kuub hout binnen te halen. 
En het was vies en nat de afgelopen tijd. Wat wel mooi is dat in zo'n somber bos dan de kleuren van de mossen extra intens oplichten, vooral in de schemer. En het gereedschap, een oude Volvo 945 voor de kar en mijn trouwe Husqvarna 245..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten