zondag 9 augustus 2015

The making of.... the bathroom

Een huis zonder douche. Daar begonnen we mee. Ja zelfs zonder stromend water. Gelukkig was dat laatste redelijk eenvoudig op te lossen met het aansluiten van een hydrofoorpomp waarmee we water oppompen uit een bron, zo'n 75 meter van het huis vandaan. Een bron die we delen met nog twee woningen. Wel spannend, werkt het allemaal nog en geeft de bron schoon en drinkbaar water. Ja dus. 


De bron.

Het aansluiten van het water gaf stromend water, niet alleen uit de kranen maar ook nog ergens anders... onder de vloer. Omdat ik graag wil weten hoe leidingen lopen en het ook wel handig is dat je er altijd bij kunt, hebben we de leiding gewoon nieuw in het huis binnen laten komen en maken we geen gebruik van het oude leidingsysteem. En de waterleiding naar binnen brengen is eenvoudig, je hebt alleen maar een lange (heel lange) boor nodig waarmee je door de houten wanden gaat. Dat is wel een voordeel van zo'n eenvoudig houten huis. Je hangt een boiler op, plaatst een douchecabine en klaar.... Zo simpel kan het dus maar mijn andere helft was het daar niet mee eens. Je koopt niet voor niets een oud huisje, daar past geen plastic douchecabine in. 
Aan de slag dus....


 Het begin, de nieuwe douchebak

.
De wanden van de douche zijn geplaatst.


De wastafel verplaatst.


Een allemaal zelf gedaan? Nee...Een goede vriend en vriendin zijn 14 dagen overgekomen. Zo'n man die timmerman, elektricien en loodgieter in één is. Een douche, wastafel, alles afgetimmerd en nieuwe elektriciteit waarna wij het af mochten maken met schilderwerk, gordijnen en behang. Behang bestaande uit oude Zweedse kranten en tijdschriften uit de 30-er tot 50-er jaren, gevonden in een Loppis.  Hier nog nat van het behangplaksel.


En hier dan het uiteindelijke resultaat.

Een oude steel van een zeis die we in het huis vonden mag nu dienen als kapstok...

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er erg netjes uit, en ik moet je wederhelft gelijk geven: een plastic douchecabine was lang niet zo mooi geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er erg mooi uit!! Hopelijk kunnen we volgend jaar een keer komen kijken.
  Groet L en GJ.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de complimenten van F.L. Woodleg en ook van zijn vrouw! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De badkamer ziet er beter uit dan bij ons thuis :-). Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees al een tijdje je blog met veel interesse. Gaaf wat jullie allemaal aandurven in Zweden. En kan me zo voorstellen dat het allemaal puur natuur is daar, met de hydrofoorpomp bronwater oppompen. Geen Spa-flesje meer nodig ; )

  BeantwoordenVerwijderen