woensdag 14 september 2016

Recycle

Koop je een huis in Zweden, in ons geval als een fritidshus, dan is niet ongebruikelijk dat je de inboedel er bij koopt. Vaak ook nog heel bruikbare spullen, althans dat vinden wij. In Nederland koop je een leeg huis en het is bijna regel dat de nieuwe bewoners het complete huis strippen, nieuwe badkamer, keuken eruit, ook al is die nog maar net nieuw geplaatst voor 20.000 euro, enzovoort. Kortom nieuw.  
Wij vinden het een uitdaging om vooral te kijken wat je kunt gebruiken, of misschien nog leuker, hergebruiken en het in te passen in de stijl die je wilt. Maar ja, ieder z'n smaak... Hieronder een paar voorbeelden uit ons Zweedse huis.


Het ultieme voorbeeld van hergebruik, het Zweedse voddenkleed.

  Een oude lamp waarvan het kapje zo'n beetje vergaan was krijgt nieuw leven met een nieuwe kap. En dat kun je ook nog combineren met de gordijnen, ook gemaakt uit meerdere stoffen...

 Het nieuwe Zweedse behang (rechts) kon mooi gecombineerd worden met twee soorten oud behang dat we nog vonden. De baan in het midden is geknipt uit een oude rol en van het linker behang vonden we ook een rol.


 En met oude kranten of in dit geval pagina's uit een oude postorder catalogus kun je ook prima behangen.

 Een oude steel van een zeis doet met wat aanpassingen dienst als handdoekenrek en kapstok in de badkamer.

En van deze mooi gekleurde flessen maak je een stilleven.

1 opmerking:

  1. Ik ben ook van mening dat we hier in Nederland veel te veel nieuwe spullen kopen. Al kan ik ook niet zeggen dat ik alle spullen in de Zweedse woningen even mooi vind :o) Maar jullie huisje ziet er ongelooflijk gezellig uit, als ik dat zo zie. Helemaal mijn smaak!

    BeantwoordenVerwijderen