zondag 4 augustus 2013

Project Sweden 4

We hebben dit jaar wat langer dan gebruikelijk met de caravan op een plek gestaan. Hoting, Rossön, Stensjö en Rätan waren de plaatsen waar we langer verbleven. Om de omgeving nog wat beter te verkennen (met oog op de aankoop van een fritidshus) en ook het leven in en rond een Zweeds dorpje nog meer te ervaren. En dat is bijzonder om te aanschouwen, zoals op de camping in Rossön waar we begin juli zelfs enige dagen alleen stonden... Een camping met alles wat je op een Zweedse camping nodig hebt; een meer, sanitair met douches zonder muntjes..., een ijsje/ biertje en een zak houtskool voor de bbq. Geen flauwe kul zoals pasjes voor slagbomen en toiletgebouwen, muntjes voor de douches en genummerde plekken. Zelfs geen regeltjes voor de gratis te gebruiken wasmachine en droger. 
De camping ligt aan de rand van het dorp(je) en een deel van de plaatselijk bevolking maakt er een gewoonte van om in ieder geval een maal per dag een kop koffie of een ijsje te komen halen in de kiosk om de omzet van de camping in ieder geval nog iets op peil te houden. En bovendien, zo was in de wijde omgeving aangeplakt, de camping verkoopt Mjukglass, oftewel softijs en dat trekt extra klanten.
En dat is leuk om te zien, wij kijken, zij kijken en tegelijkertijd weet je dat je als enige gast in het dorp onderwerp van gesprek bent. Ons Nederlandse kenteken was kennelijk niet voldoende want de campingbaas vertrouwde mij toe dat het onderwerp de eerste dag in ieder geval ging over de vraag of wij nu wel of niet uit Duitsland kwamen... Nou ja,.... 
En wat is er dan leuker als je een ijsje gaat halen om dat in deze automobiel te doen. 1 opmerking:

  1. Mooie foto!
    Zelfs wij gaan er nog met enige regelmaat een ijsje eten! Per 1 september is dat afgelopen, dan gaat de camping weer dicht.

    BeantwoordenVerwijderen