vrijdag 31 augustus 2012

Här slutar allmän väg 2

 

Met al die Zweden liefhebbers die mijn blog bezochten (vast naar aanleiding van de post op de leuke blog http://lappland-aventyret.blogspot.nl/2012/08/een-spontane-bijdrage-van-jan.html ,welkom allemaal) toch nog maar weer even een Zweeds plaatje. Maar weer eens in zwart-wit, 29 juni genomen in Lappland, Pilijärvi net voorbij Lappeasuanto in Zweden. Prachtig die namen toch. Behalve vakantiefoto's probeer ik ook altijd wat foto's te maken van onderwerpen die mij boeien. In dit geval een compositie van het tekstbord, het 30km bord en de electriciteitsleidingen. Voldoet niet aan de klassieke compositieregels maar daar wijk ik dan ook graag van af.....
Als je ooit in Zweden komt, pak regelmatig binnenweggetjes, schrik niet terug van een gravelweg, je komt dan op de meest fantastische plekjes. Tsja, en kom je dit bord tegen, einde van de openbare weg....

7 opmerkingen:

 1. Domme opmerking van mij, maar van welke regels wijkt de foto af?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niet dom hoor. Maar er zijn compositieregels. In een foto moet je aandacht altijd naar een onderwerp geleid worden. Links en rechts een onderwerp is niet goed en ook de lijnen in een foto, in dit geval zou de electriciteitsleiding daarvoor gebruikt kunnen worden, zou dan naar het onderwerp moeten leiden. nu lopen die lijnen min of meer dood. Maar voor mij niet zo belangrijk. Alhoewel zulke basisregels mensen wel goed kunnen helpen om betere foto's te maken in het begin.

   Verwijderen
  2. OK. Dat van die onderwerpen heb ik ooit eens gelezen. Die lijnen zijn nieuw voor me. Aldoende leert men :-). De regels blijven nog wel een keer hangen.

   Verwijderen
 2. Weer een beetje bijgeleerd.
  Ik zal in het vervolg niet meer de electriciteitsleidingen van foto's 'afknippen'. Ik vind het prachtig zo op jouw foto.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer ook meestal de elektriciteitsleidingen te vermijden. Wil niet altijd. Bewerken van foto's doe ik nooit. Alleen de horizon rechtzetten met Picaso. Meer kan ik ook niet haha.

   Verwijderen
 3. Ja, ik zet de horizon ook wel eens recht. En ik knip er wel eens iets af. Verder niets. Maar door Jan zijn foto's heb ik laatst wel wat geprobeerd. Bijv. zwart/wit maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou toch meer van kleur. Vroeger was het allemaal zwart-wit. Hoorde denk ik ook wel bij de stemming van toen :-). HDR is ook wel mooi. Christian heeft op zijn blog een aantal schitterende HDR foto's gemaakt. Lijken net tekeningen. Ze zijn te zien op http://cawfotografie.blogspot.nl/2012/05/hoi-allemaal-wij-hebben-weer-een.html.

   Verwijderen