dinsdag 9 augustus 2011

Saab 96


Hoe belangrijk is de camera? Volgens mij niet echt. Zolang je maar de technische mogelijkheden hebt om die dingen te doen die je met je beeld wil doen. Scherptediepte bepalen bijvoorbeeld. En dat hoeft maar weinig te kosten. Hetzelfde is van toepassing op de nabewerking... De opname moet voor mij goed zijn en van daaruit kun ik uiteindelijk het definitieve beeld vormen. Tijdens het maken van de foto heb ik het eindresultaat al voor ogen. Vele anderen misschien niet, die laten zich verrassen door de mogelijkheden die fotobewerking te bieden heeft. Vandaar dat ik het heb over nabewerken, eigenlijk ontwikkelen.
Techniek: Olympus E450 en Lightroom3.
Van deze Saab, een van de mooiste auto's ooit, heb ik 2 foto's gemaakt. Beide gaven het resultaat weer dat ik bij het maken van de opname voor ogen had. Het sterkste beeld is wat mij betreft deze, de kliko en de electriciteitsleiding zijn bewuste elementen in het beeld. Maar ....menig fotograaf zal het niet met mijn "rommelige"keuze eens zijn.

2 opmerkingen:

  1. ik kan er uren naar kijken, dat wil zeggen dat het me niet verveeld en dat vind ik goed aan een foto...mooi dat zw/w dat geeft nog meer zeggenskracht. Leuk dat je het hier met ons deelt!

    BeantwoordenVerwijderen